SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Përdorimi i dorezave si një mjet për të shmangur infektimin nga koronavirus në të vërtetë mund të jetë i dobishëm. Dhe shpjegohet gjithashtu nga Instituti Superiore di Sanità i cili, megjithatë, nuk kufizohet në dhënien e një mendimi të përgjithshëm mbi përdorimin e dorezave për të mbrojtur duart, por gjithashtu shpjegon se si do të ishte e drejtë t’i vishni ato dhe në cilat raste.

Si duhen përdorur dorezat

A bëjnë dorezat për të parandaluar infeksionet? Përgjigja është po, por disa kushte duhet të respektohen. Instituti Superior di Sanità thekson, para së gjithash, se dorezat nuk mund të zëvendësojnë “higjenën e duhur të dorës që duhet të bëhet përmes larjes së plotë dhe të paktën për njëzet sekonda”.

Për më tepër, është e rëndësishme që dorezat, kur përdoren, “kthehen çdo herë që ndyhen në mbeturina “. Për më tepër, kur përdorni doreza, është thelbësore të mbani mend se, si me duart, nuk është e mundur të prekni gojën, hundën dhe sytë. Një aspekt tjetër për t’u kujtuar ka të bëjë me përdorimin e dorezave në supermarket: në fund të përdorimit ato duhet të eliminohen. Më në fund, dorezat duhet të jenë njëpërdorimshe dhe nuk mund të ripërdoren.

Kur duhen veshur dorezat

Instituti Superiore di Sanità gjithashtu përqendrohet në kontekstet në të cilat është e dobishme, me të vërtetë e nevojshme, të vishni doreza. Atëherë, kur janë të nevojshme? Para së gjithash “në disa kontekste pune, siç është për shembull personeli i ngarkuar me pastrim, furnizim ushqimi ose tregti ushqimi”. Dhe, siç pritej, dorezat janë absolutisht “të domosdoshme në rastin e spitalit ose kujdesit në shtëpi për të sëmurët”.

//R-SR//

error:
%d bloggers like this: