SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Studentët që diplomohen do të kthehen në auditore në qershor, provimet në korrik

/30/04/2020// -Ministrja Besa SHahini ka bërë me dije se në qershor studentët do të kthehen në auditor. Një vendim të tillë, ka thënë Shahini, ka ardhur si pasojë e pabarazisë mes studentëve.

” Nisur nga pabarazia e studenteve vërehet një nevojë për të kaluar kohë në auditor para provimeve. Nxorëm sot një urdhër që kërkon marrjen e disa masave për mbylljen e drejtë të vitit akademik.

Për vitet e para dhe të ndërmjetje, provimet dhe riprovimet zhvillohen në tetor të vitit 2020.Është i domosdoshëm minimizimi i klasave. Mësimi online, i cili vazhdon deri në përfundim të orëve. Po përfundohen edhe rregullimet që standardizojnë mësimin online.

Viti akademik do të zgjatet me dy javë dhe viti i ri fillon në nëntor të 2020. Deri më 15 maj univesitetet të dorëzojnë planet e detajuara”, tha Shahini./R-SR///

 

error:
%d bloggers like this: