SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Skema Kombëtare e Mbështetjes në Bujqësi 2020, adreson financimin e më shumë bletarëve, përmes lehtësimit të kritereve të aplikimit.

Sipas udhëzimit të qeverisë për fondet e Skemës Kombëtare, parashikohet këtë vit subvencionimi me 1 mijë lekë për zgjua për fermat që kanë jo më pak se 50 koshere.

Ulja e këtij numri nga 100 në 50 koshere është bërë që vitin e kaluar dhe vijon e dhe këtë vit, me qëllim për t’i dhënë një tjetër nxitje zhvillimit të këtij aktiviteti.

Bletaria në vendin tonë ka një traditë të hershme. Mjalti “made in Albania” shquhet për cilësi kurative dhe vlera të larta ushqyese për shkak të florës dhe klimës që ka vendi ynë.

Ndërkohë që Fondi i Programit për bujqësinë dhe zhvillimin rural 2020”, mbështet:

1- fermat me të imta me jo më pak se 70 krerë, në rreth 1200 lekë për krerë dhe për gjedhët 10 mijë lekë për krerë.

2- bletaria me 1 mijë lekë për zgjua për ferma jo më pak se 50 zgjoje.

3- Për bimët aromatike financimi fillon nga 200 mijë lekë për hektarë për individë dhe grup fermerësh dhe deri në 4 milionë lekë për shoqëritë e bashkëpunimit bujqësor.

4-Për fermat organike mbështetja do të jetë nga 100-200 mijë lekë, ndërsa për rikonstruksionin e ambienteve për turizëm rural,  me 6-10 dhoma, financimi arrin deri në 5 milionë lekë për subjekt.

error:
%d bloggers like this: