SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

” Trokitje në gur”, me interes per turistët në Gjirokastër

Nga Blerim KORE

Ekspozita fotografike ” Trokitje në gur” ka tërhequr interesimin e turistëve të shumtë, të cilët po vizitojnë qytetin e Gjirokastrës.

Ekspozita e organizuar nga Bashkia Gjirokastër u çel në fundjavë, në mjediset e Pazarit karakteristik. Pjesë e saj janë rreth 20 fotografi, të cilat paraqesin momente nga puna e mjeshtrave gurskalitës në vite.

Emrat e Simi Llukanit. Adil Kore, Habip Hatika, etj kanë lënë gjurmë në ndërtimin dhe restaurimin e shtëpive të gurta dhe rrugëve të kalldrëmta. Ekspozita prezanton edhe mjeshtrat aktualë apo gurskalitësit e rinj të cilët trashëgojnë mjeshtrinë e veçantë të punimit të gurit.

Ky aktivitet tërhoqi vëmendjen e banorëve por edhe interesimin e turistëve të shumtë që ndoqën me interes ekspozitën. Bashkia Gjirokastër vazhdon organizimin e aktiviteteve të cilat promovojnë vlerat e traditës duke i shërbyer edhe zhvillimit të turizmit./sarandanews.al///

error:
%d bloggers like this: