SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Rruga Kardhiq-Delvinë hapte zyrtarisht këtë të shtunë.

Ajo do të shkurtojë ndjeshëm distancën për në Sarandë. FISHE TEKNIKE:

– Tuneli i Skërficës, ka një gjatësi prej 1316 m

-Është një tunel me gjerësi 11 metra, me lartësi 5 metra.

-Ka dy korsi nga 3.75 metra të asfaltuara.

-Ka pankina 1.25 metra të asfaltuara

-Ka dy trotuare anësore me 0.75 metra, gjerësi

-Me  rrjet elektrik, ndriçim

-Me  sistem elektro-mekanik që janë ventilatorët. 

-Ka sinjalistikës horizontale dhe vertikale

-Hapet për qarkullimin e automjeteve: më 02 korrik 2022

-Tuneli shkurton distancën drejt bregdetit dhe rrit sigurinë rrugore.

– Tuneli i Skërficës,me gjatësi 1316 m është pjesë e aksit Kardhiq-Shijan (Delvine)-Sarande

-Rruga Kardhiq-Delvinë ka një gjatësi prej 33 km

-Aksi rrugor Kardhiq-Sarande pikëtakohet me rrugën Sarandë-Delvinë në fshatin Shijan (bashkia Delvinë)

-Rruga Kardhiq-Shijan-Sarande  përbëhet nga 8 lote.

– Koha e udhëtimit nga Tirana në Sarandë parashikohet të jetë 3 orë///

error:
%d bloggers like this: