SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

 Shqipëria është kthyer tashmë,  në një vend turistik me potenciale në shumë drejtime, ndërsa së fundi po spikat edhe turizmi i aventurës, falë bukurive natyrore dhe pozitës gjeografike me reliev gjithëpërfshirës (lumenj, kodrina, kanione, male, lugina etj).

Gjatë muajit qershor, me mbështetjen e Ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit projekti i GIZ-it për “Rritjen e aftësive mbi sigurinë dhe menaxhimin e rrezikut në Destinacionet e Turizmit të Aventurës” mbajti një trajnim 4-ditor mbi Menaxhimin e Riskut dhe Rritjen e Sigurisë në Industrinë e Turizmit Malor.

Objektivi kryesor i këtij trajnimi ishte rifreskimi dhe rritja e njohurive mbi sigurinë dhe menaxhimin e riskut në terren për të gjithë ata që punojnë si guida turistike në turet hiking dhe për aktorët e turizmit malor, si një mjet për ta bërë industrinë e turizmit të aventurës më të sigurt dhe më të qëndrueshme.

Ky aktivitet përfshiu mbi 20 guida turistike që operojnë në sektorin hiking, dhe të aventuar ku së fundi dhe interesi i turistëve vendas dhe të huaj në këtë drejtim turizmi, është rritur ndjeshëm.

Ndërsa Ministria e Turizmit dhe Mjedisit ka një kalendar dhe plan të qartë për turizmin aventuror, në të gjithë territorin nga bregdeti, deri te pjesët më të thella të vendit.///

error:
%d bloggers like this: