SARANDANEWS.AL

Lajme nga Saranda News Albania. Saranda Radio transmetim live nga Saranda dhe Ksamil. Lajmi fundit ne Saranda News.Al, Foto dhe Video Livestream

Shtetasit shqiptarë të cilët nuk deklarojnë se kanë qenë në zonat e prekura nga infeksioni COVID-19 dhe nuk vetëkarantinohen për 14 ditë në banesë, gjobiten në masën e 700 mijë lekëve.

Akti normativ miratuar sot nga Këshilli i Ministrave, në kuadër të situatës së posaçme, të frenimit të përhapjes së koronavirusit në vend, parashikon vetëkarantimin e detyrueshëm për këta shtetas, të cilët tanimë e kanë detyrim ligjor të qëndrojnë të izoluar në shtëpitë e tyre, me qëllim mospërhapjen e virusit.

“Shtetasi, i cili hyn në territorin e Republikës së Shqipërisë dhe nuk deklaron ardhjen e tij nga zonat e prekura nga infeksioni COVID-19, të deklaruara nga organet kompetente, vendase ose të huaja apo ndërkombëtare. Shtetasi, i cili hyn nga zonat e prekura në territorin e Republikës së Shqipërisë, që nuk vetëkarantinohet për një periudhë 14-ditore në ambientet e banesës së tij, si një masë parandaluese për mospërhapjen e infeksionit të shkaktuar nga COVID–19. Shtetasi, i cili vjen nga zonat e prekura dhe nuk zbaton urdhrin e dhënë nga organet kompetente për vetëkarantinimin e detyrueshëm. Shtetasi, i cili ka rezultuar pozitiv dhe nuk zbaton urdhrin e dhënë nga organet kompetente për vetëkarantinimin e detyrueshëm’, thuhet në aktiv normative. ///

error:
%d bloggers like this: